Beschrijving: logo4.jpg

Beschrijving: henny2

 

Mijn Familie                       | Mijn Hobby muziek       |Mijn hobby oldtimers   | Mijn Werk                            | Mijn Links

 

Over mijn familie en waar we wonen

Over de orgels die ik bespeel en bespeeld heb

220 SE Coupe

begin           

koplampen & voorkant   

zijspatborden                

bumpers        

onderkant        

kantelbrug

 

Mercedes 220 SE cabriolet

Over mijn werk bij Piller Germany GmbH & Co.kg

Dat spreekt voor zich

Beschrijving: image006.jpg

Zoals altijd blijkt het “wat” werk altijd meer dan dat er verteld wordt. Ik heb de auto laten brengen door Amaryllis , waar hij (of zij) vandaan komt. Hier naast staat een foto met de auto die van de transportwagen wordt gereden. Hij paste nog niet in de garage, er stond nog een andere wagen in. Dus hij mocht het eerste nachtje bij ons buiten logeren. De volgende dag hebben wij de garage opgeruimd, geveegd en kon de auto naar binnen.

Nat pak

Het had de avond daarvoor flink geregend.  De auto had wel zin om droog te staan, want hij sloeg meteen aan. Dat was wel een opluchting. Vervolgens van het pad afgereden en de garage in. Bij het nemen van de oprit liep er een lading water van de dakhemel zo de stoel op. Mijn eerste echte kennismaking met de Mercedes was een behoorlijk nat pak. Ik werd kennelijk erg opgewonden van deze auto!

Toen bleek het gevaarte groter dan gepland, we konden er bijna niet langs lopen. Dus voor het begin van de restauratie eerst een ander klusje. De stellingen werden leeggehaald en terug gebracht tot plankjes van 10 cm tegen de muur. Dat gaf een hoop ruimte! Het voordeel is nu dat alles overzichtelijk staat.

Ook de fietsen stonden nog in de weg en waar laat je de spullen waar geen plankje meer voor vrij is? Er werd besloten maar eerst een blokhut te bouwen.  De dame  zou dus nog een paar maandjes moeten wachten.

De restauratie:

In dit hoofdstuk beschrijf ik de restauratie van de auto met bijbehorende foto’s. Daar de foto’s nogal wat ruimte in beslag nemen en dit lange laadtijd van de site met zich meebrengt heb ik deze restauratie in hoofdstukken verdeeld. 

 

Updated nov 2010

 

HOME