Beschrijving: Beschrijving: logo4.jpg

Beschrijving: Beschrijving: henny2

 

Mijn Familie†† ††††††††††††††††††††| Mijn Hobby muziek††††† |Mijn hobby oldtimers†† | Mijn Werk††††††††††††††††††††††††† ††| Mijn Links

 Beschrijving: Beschrijving: image016.png

Over mijn familie en waar we wonen

Over de orgels die ik bespeel en bespeeld heb

De restauratie van :

Mercedes 220 SE coupe

 

Mercedes 220 SE cabriolet

-Waarom een UPS

-Verschil dynamische en statische UPS

-Dynamische UPS

-Statische UPS

-Static Switches

-Ground Power units

-Downloads UPSsen

www.pillerpowersystems.nl

 

 

Dat spreekt voor zich

Beschrijving: Beschrijving: image006.jpg

Beschrijving: Beschrijving: image012.jpg

Waarom een UPS?


Het plaatje hieronder probeert daar een antwoord op te geven:

Beschrijving: Beschrijving: eisen

De netspanning voorziening moet aan zwaardere eisen voldoen dan vroeger. Dit komt omdat we meer energie gebruiken, maar ook omdat de meeste gebruikers geschakelde voedingen aan de ingang hebben. Ook worden veel andere leveranciers zoals zonnepanelen, windmolens en andere apparatuur op het net geschakeld. Deze zijn alle voorzien van geschakelde voedingen en die veroorzaken hogere harmonische vervuilingen. Daarnaast worden ook zware applicaties aangesloten op het net zoals persen, compressoren en motoren. Door deze zonder voorschakelapparatuur op het net aan te sluiten wordt er even een zeer hoog kortsluitvermogen gevraagd van het distributienet. Dit geeft een korte onderbreking in de spanning. Helaas is het momenteel zo dat de meest kritische apparatuur ook nog eens de meeste vervuiling op het net produceert.

Daarom moet een UPS goede dynamische eigenschappen hebben zodat deze vervuiling niet bij de gebruiker terechtkomt.

Kritische apparatuur is op te delen in een aantal categorieŽn. Iedere categorie heeft zijn specifieke systeem nodig. Voor kleinere vermogens zijn er de bekende statische systemen, vroeger uitgevoerd met 6-pulsige of 12 pulsige ingangs-kringen met thyristoren. Tegenwoordige worden deze systemen voor het merendeel uitgevoerd met IGBTís. Deze geschakelde transistor geeft vrijwel geen vervorming terug aan het net. Er zijn daarom geen ingangsfilters nodig. Voor grotere vermogens zijn er dynamische systemen met batterijen en vliegwielen.


Piller is de enige fabrikant van beide systemen en kan daarom een juiste oplossing aandragen voor ieder probleem op het gebied van netspanningen.

Wat is het verschil tussen een dynamische en statische UPS?

Dit antwoord is simpel. Bij een statische UPS wordt de spanning opgewekt door actieve componenten (IGBT transistors). De uitgang is dan pulsbreedte gemoduleerd. Zie tekening hiernaast. Via elektrolyten wordt van de spanning een spanning met sinus vorm gemaakt. Bij een dynamische UPS wordt de spanning opgewekt door een generator, zonder condensatoren in de uitgang. HOME