Beschrijving: logo4.jpg

Beschrijving: henny2

 

Mijn Familie                       | Mijn Hobby muziek       |Mijn hobby oldtimers   | Mijn Werk                            | Mijn Links

 

Over mijn familie en waar we wonen

Over de orgels die ik bespeel en bespeeld heb

De restauratie van :

Mercedes 220 SE coupe

 

Mercedes 220 SE cabriolet

-Waarom een UPS

-Verschil dynamische en statische UPS

-Dynamische UPS

-Statische UPS

-Static Switches

-Ground Power units

-Downloads UPSsen

www.pillerpowersystems.nl

Dat spreekt voor zich

Wat is het verschil tussen een statische en dynamische UPS?

Het antwoord is heer simpel: Bij een dynamische UPS wordt de uitgangsspanning opgewekt door een generator en bij een statische UPS door een elektronisch component. (meestal een IGBT). Het grootste verschil zit hem dus in de uitgangskring.

 

Beschrijving: pulsbreedteDe Statische UPS: De uitgangsspanning wordt opgebouwd in de omvormer. Deze ziet er uit als in figuur 1. De spanning  wordt opgebouwd uit blokjes, die voortkomen uit de geschakelde gelijkspanning door de IGBT’s. Door de uitgangskring (bestaande uit condensatoren en weerstanden) wordt hier een sinus van gemaakt. Daarom hebben statische UPSsen altijd een hele batterij vermogenscondensatoren in de unit.

 

Figuur 1 Uitgangsspanning Statische UPS

 

 

 

 

 

De uitgangsspanning van een dynamische UPS wordt opgebouwd door een synchrone generator. Daardoor is dit altijd een zuivere sinus. Men kiest voor een synchrone generator omdat daarbij de uitgangsfrequentie altijd exact bepaald is namelijk 50 Hz bij 1500

omwenteling per minuut.

Het grote voordeel van deze manier van opwekking is dat er geen condensatoren nodig zijn aan de uitgang.

Daarnaast is de impedantie van een generator klein, waardoor het kortsluitvermogen wordt geleverd door de generator zonder op bypass te schakelen.

Zie verder bij DOWNLOAD

Figuur 2 Uitgangsspanning bij dynamische UPS

 

Opmerking: Er zijn leveranciers die vliegwielen inkoppelen via een inverter, dit zijn dus statische UPSsen, ondanks dat ze een dynamische energie opslag hebben!

 

 

 HOME